Top Tablete usor de reparat

28

Se gandeste cineva cat de usor se poate schimba o baterie sau un display la o tableta atunci cand isi alcatuieste lista restransa a posibilei achizitii? Topul celor de la iFixit te ajuta sa estimezi cam cat de usor ti-ar fi sa iti gasesti drumul prin maruntaiele tabletei ori sa intelegi cu cine ai de-a face cand o duci la service si ti se spune ca ai de asteptat o luna.

Cea mai usuratica tableta, in sensul bun al cuvantului, este Dell XPS 10. Aceasta a primit nota 9 din 10 pentru ca se deschide usor, isi da repede bateria jos, are suruburi colorate si cabluri etichetate ca sa stie tot omul pe ce sa puna mana mai intai. La minusuri a fost punctat ecranul lipit de sticla protectoare.

Pe locul doi se afla Kindle Fire-ul Amazonului cu 8 puncte. Acesta sufera tot de boala display-ului lipit de sticla, in rest, toate bune. Acesta este urmat tot de un produs Dell, Streak, aceeasi buba.

La egalitate de puncte, in total 2/10, se ingramadesc in coada clasamentului iPad-urile de la 2 in sus si iPad Mini. Acestea abunda in adeziv ce trebuie inlaturat cu grija si aplicat iarasi la asamblare, suruburi ascunse, iar demontarea expune display-urile riscului de a fi faramate.

Cea mai nenorocita tableta a fost desemnata Surface Pro. Tableta Microsoft se pare ca adaposteste mai mult adeziv decat electronica, demontarea tabletei ar putea rupe cablurile de legatura dintre eran si placa de baza, iar singurul avantaj descoperit este ca bateria nu e cositorita de tableta.

Desigur multe gadget-uri nici nu si-au gasit locul in top si ne gandim cu groaza la ce s-ar putea ascunde prin chinezariile no-name care zburda pe tarabe. Speram ca va ajuta acest clasament iFixit, noi il consideram foarte util pentru cei care nu se blocheaza atunci cand nu se mai “aprinde” tableta.

Sursa: engadget.com