Top smartphone-uri 2012

17

De la an la an, smartphone-urile se schimba, aducand mereu ceva nou pe piata. De exemplu, in luna ianuarie a acestui an, abia se auzise de “phabletele” de 5.5 inci. Acum, pare absurd daca nu detii un gadget de acest fel.

Business Insider a realizat o lista a celor mai noi smartphone-uri realizate in 2012. Cand au ales smartphone-urile pentru a fi introduse in top, acestia s-au orientat nu doar cat de bune sau de proaste au fost respectivele gadgeturi, ci au tinut cont si de factori precum inovatia, caracteristici, designul dispozitivelor, perioada in care au fost lansate etc.

Primul dispozitiv phableta a aparut anul trecut. Este vorba de Samsung Galaxy Note, un hybrid ce a avut mare succes pe piata IT.

Nokia Lumia 900, lansat in aprilie  (a.c.), nu a fost chiar “the killer phone”, promis de filandezi, dar utilizatorii au fost incantati de sistemul de operare al Microsoft, Windows Phone.

Avand la baza o strategie de marketing inteligenta si din dorinta de a detrona Apple, sud-coreenii au adus pe piata Samsung Galaxy S III, care a devenit, in scurt timp, unul dintre cele mai populare telefoane Android din lume, cu zeci de milioane de unitati vandute.

Apple a spart topurile in vara anului trecut, cu iPhone 4. Si nu s-a oprit aici, a continuat cu iPhone 4S. Iar in acest an, mai exact luna trecuta, iPhone 5 a intrat ca un zeu IT, innebunind tot Jean-Monnet-ul.

Urmatorul in top se afla HTC One X, cel mai bun smartphone realizat de compania chineza, cu un design aparte si sistem Android.

Tot din gama HTC, Droid DNA, un dispozitiv incredibil de subtire si de usor, primul care a dovedit ca este capabil sa afiseze pe ecran 1080p video HD.

HTC continua cu Windows Phone 8x, cel mai bun smartphone ce ruleaza sistemul de operare al Microsoft, se lauda cu un design impecabil.

Google Nexus 4, aparut la pretul de 300 $, a facut ca telefoanele neblocate pe o anumita retea sa si le permita oricine.

LG Optimus G marcheaza revenirea pe piata a LG in 2013, acesta fiind un smartphone incredibil de puternic.