Top Aplicatii Gratuite pentru Android. Fata nevazuta

37

Pentru o companie care si-a creat renumele pe baza unui motor de cautare, politica Google pentru afisarea continutului din Google Play este de cele mai multe ori frustranta. Intelegem cu totii ca Google mai primeste ceva bonificatii de la producatorii de aplicatii in schimbul afisarii prioritare, dar filtrele sunt putine si de cele mai multe ori inutile.

Ce bine i-ar sta lui Google Play sa afiseze aplicatiile in functie de stelutele primite, descarcari, comentariile primite sau, poate cel mai bun criteriu de departajare, totalul orelor de utilizare al aplicatiilor. Actualmente, Google sustine ca stie mai bine decat noi ce cautam pe net si sub acest pretext ne pune sub nas aplicatiile agreate de companie.

Intrand in categoria “Top Gratuite in Aplicatii” si saturandu-ne sa tot derulam in cautarea uneia interesante, am observat ca nu mai ajungem la capatul listei. Am mutat cautarea pe PC si am descoperit intr-un final ca sunt 20 de pagini si un total de 480 de aplicatii. Dupa cum va spuneam, modul de afisare este dominat de haos, asa ca nu exista nicio regula care sa fereasca aplicatiile cu potential ridicat sa ajunga pe ultima pagina. Iata ce am gasit.

 

copilot

CoPilot GPS

Numele spune cam tot. CoPilot este o aplicatie pentru navigatie cu ajutorul GPS-ului in mod offline. Este compatibila cu smartphone-urile si tabletele Android 2.1 sau mai noi si contine destule harti, printre care si pe cea a Romaniei. Aplicatia ofera optiuni variate si este prietenoasa cu aplicatiile de socializare Facebook, Twitter si se impaca cu Yelp incepand cu versiunea curenta, 9.4. CoPilot are o medie de 4 stelute dupa 6.700 de evaluari, intre 500.000 si 1.000.000 de instalari si se afla pe ultima pagina.

 

cod_rutier_2013

Noul Cod Rutier 2013

O alta aplicatie pe care nu o veti gasi daca nu stiti ce sa cautati este cea de mai sus. Desi nu se bucura de popularitatea aplicatiei GPS, credem ca aceasta ar fi utila pe telefonul oricarui conducator auto sau aspirant la acest titlu. Probabil multi nici nu stiu de existenta acesteia, Google Play aratand ca Internetul anilor ’90, daca nu stii ce cauti, nu gasesti.

 

es_task_manager

ES Task Manager

Tocmai mentionasem aceasta aplicatie, prezenta pe My Mini Tab. Dupa ce am testat aceasta aplicatie, ne-am spus ca ar trebui sa faca parte din nucleul utilitarelor Android. ES Task Manager va poate intermedia dezinstalarile aplicatiilor, poate inchide aplicatii blocate si curata RAM-ul de procese inutile. Utilitarul are o medie de 4,5 stele dupa ce a fost evaluata de 45.560 de persoane si a fost instalata pe mai mult de 5 milioane de dispozitive Android.

Incercati si voi ultima pagina de aplicatii Android gratuite, nu se stie ce comori veti descoperi.