Top 10 functii pe care utilizatorii le doresc in Windows 10

23

Microsoft este interesata de parerea utilizatorilor cu privire la functiile pe care Windows 10 ar trebui sa le ofere.

 

Pentru a colecta si estima greutatea fiecarei propuneri, compania a deschis o cutie cu sugestii online, in care cei care au testat noul sistem de operare pot cere mai mult, atat timp cat sunt capabili sa aduca si argumente solide. Cei care au ajuns tarziu pe pagina cu sugestii, pot vota candidatele existente, pot aduce completari folosind comentariile sau pot adauga acea functie la care nu s-a gandit nimeni. Pagina cu sugestii pentru Windows 10 face parte din programul Uservoice si este destul de eficienta, ea determinandu-i pe cel de la Microsoft sa pastreze numele Cortana pentru asistentul vocal Windows Phone.

 

Deocamdata, topul celor mai votate zece sugestii arata astfel:

 

  1. Tab-uri in Windows Explorer. Daca nu folositi un program ca Total Commander, administrarea fisierelor este dificila si copierea sau mutarea fisierelor necesita deschiderea mai multor ferestre ce incarca spatiul de lucru. Tab-urile rezolva aceasta problema in acelasi mod in care o fac pentru browser-ele de internet.
  2. Windows Update sa actualizeze toate drivere-le. Chiar daca Microsoft pune la dispozitia utilizatorilor drivere ce asigura buna functionare a majoritatii dispozitivelor, unele componente (mai rare) va trimit catre pagina producatorilor. Totodata, multe drvere din biblioteca Microsoft sunt generice si, cu toate ca asigura functionalitatea dispozitivelor, nu permit componentelor sa isi atinga potentialul maxim. 
  3. Icon-uri si widget-uri complet actualizate. Este o solicitare care cere estetica noua, imbunatatita.
  4. Reintroducerea interfetei Aero. Aceasta a fost implememtata odata cu Vista si aducea eyecandy-ul in Windows prin efecte de umbra si transparenta. A fost eliminata din Windows-urile ulterioare pentru a creste autonomia tabletelor.
  5. Adaugarea calendarului Persan.
  6. Actualizarea aplicatiei Notepad.
  7. Windows 10 sa fie gratuit. (slabe sanse)
  8. Contopirea PC settings cu Control Panel. Din motive numai de ei cunoscute, optiunile de configurare a dispozitivului au fost scindate si imprastiate prin PC Settings si Control Panel. Acest lucru poate fi benefic pentru noii utilizatori insa Microsoft l-a facut haotic. Dupa cum puncteaza promotorul ideii, stergerea unei retele WiFi se face acum din PC settings, in timp ce optiunile legate de IP se regasesc in Control Panel.
  9. Start Screen flexibil. In varianta actuala, pe Start Screen pot fi afisate doar scurtaturi catre fisiere executabile. Utilizatorii doresc sa plaseze in aceasta sectiune scurtaturi catre orice tip de fisier.
  10. Sa poate fi aleasa iesirea audio pentru fiecare program in parte. Pe scurt, in timpul unui joc sa auzi sunetul jocului si conversatia cu coechipierii doar in casti, iar audienta live din spatele tau sa asculte muzica sau numai sunetul jocului la boxe. Cu toate ca unele programe ofera astfel de optiuni, scotocirea prin optiunile acestora sau frustrarea care te cuprinde cand descoperi ca optiunea nu exista pot fi evitate printr-o simpla fereastra Windows, asemanatoare celei care seteaza volumul pentru fiecare aplicatie in parte.

 

Lista poate continua si fiecare doleanta este analizata de Microsoft. Nu ne ramane decat sa speram ca Windows 10 va fi ceva mai ieftin si mai putin rigid.

 

Uservoice Windows 10 poate fi consultata aici

 

Πηγή: microsoft