Toate parolele Twitch au fost resetate din cauza unei brese de securitate

21

Twitch si-a instiintat utilizatorii ca a resetat parolele de acces la cont si cheile de streaming in urma descoperirii unei brese de securitate ce a permis accesul neautorizat la informatiile celor inscrisi.

 

Mesajul trimis de catre Twitch mentioneaza ca informatiile care ar fi putut fi sustrase sunt username-ul Twitch si adresa de email asociata, parola (stocata codificat), ultima adresa IP de la care s-au conectat membrii, precum si alte informatii pe care utilizatorii le-au furnizat benevol precum nume intreg, numar de telefon, adresa si data nasterii. Pentru a diminua efectele atacului, Twitch a resetat toate parolele membrilor, asa ca la viitoarea logare vi se va solicita sa alegeti o noua parola.

 

Ca de obicei, utilizatorii care foloseau parola Twitch si pentru alte servicii (Yahoo, Google, Facebook, etc.) sunt sfatuiti sa o modifice si pe platformele respective. Cu toate ca parolele erau stocate codificat, exista posibilitatea ca algoritmul de criptare sa fie descoperit, iar cu ajutorul celorlalte informatii (email, nume, numar de telefon) faptasii sa acceseze si alte conturi ale utilizatorilor.

 

Twitch nu a precizat daca se cunoaste sursa atacului sau cati utilizatori si-au pierdut intimitatea datelor dar a promis ca va tine legatura direct cu cei afectati. Daca Amazon ar fi investit cele 30mil de dolari economisite in securitate, poate nu s-ar fi pierdut informatii din atat de multe categorii.