Toate benzinariile din Rusia vor fi obligate sa monteze statii de alimentare a masinilor electrice

21

Piata auto din Rusia trece in ultima vreme prin momente grele, iar pretul in scadere al petrolului nu ajuta prea mult economia sa se redreseze. Tocmai de aceea, prim-ministrul Dimitry Medvedev a hotarat sa ia o serie de masuri care sa ajute tara sa se indrepte catre o energie mai verde. Pana la 1 noiembrie 2016, toate benzinariile din Rusia vor trebui sa fie dotate cu statii de alimentare a masinilor electrice.

 

In prezent, in Rusia exista aproximativ 500 de masini electrice, potrivit datelor Autostat citate de The Moscow Times. Amintim si ca, desi masura impusa pare una care sa ajute, hotararea poate fi ocolita cu usurinta de cei care doresc acest lucru, intrucat nu se mentioneaza ce fel de incarcatoare electrice ar trebui folosite, iar proprietarii de benzinarii nu vor fi ajutati cu fonduri de stat pentru a le cumpara. Asta inseamna ca cei mai multi vor alege variantele cele mai ieftine de incarcatoare, doar ca sa respecte legea.

 

Potrivit publicatiei citate mai sus, cel mai ieftin incarcator electric costa aproximativ 1.480 de dolari, fara sa fie luate in calcul taxele de instalare. Totusi, un astfel de echipament permite incarcarea intr-un timp foarte lung – o incarcare completa a unui automobil ar dura 9 ore.

 

Ramane de vazut cum va evolua situatia. De notat mai este ca probabil ca montarea de incarcatoare electrice nu va ajuta semnificativ economia. Anul trecut, in Rusia au fost vandute doar 140 de automobile electrice, iar in prima parte a acestui an s-au vandut doar 50. Un alt inconvenient in calea masinilor electrice in aceasta tara sunt iernile foarte friguroase care afecteaza autonomia oferita de incarcari.

 

Πηγή: Engadget