Tizen a anuntat un concurs pentru dezvoltatorii de aplicatii

15

In acest moment iOS si Android domina 90 la suta din piata de smartphone-uri, intrarea unui nou challenger aceasta piata fiind aproape imposibila. Tizen este sistemul de operare open-source care indrazneste sa atace aceasta piata, dupa parerea unora deja saturata.

Sistemul de operare este sustinut de Samsung si Intel ce planuiesc sa ofere recompense in bani pentru toti dezvolatorii de aplicatii care vor contribui la imbogatirea app store-ului Tizen. Competitia pentru premiile de peste 4 milioane de dolari a inceput astazi insa Tizen nu primeste inca aplicatii de la dezvoltatori.

Initiativa vizeaza comunitatile de dezvoltatori din China, piata de smartphone-uri cea mai dezvoltata din lume, dar si Coreea de Sud. Premiile vor fi oferite celor peste 50 de dezvoltatori care vor contribui la crearea de aplicatii pentru Tizen, valoarea totala a premiilor ajungand la 4,04 milioane de dolari. Aplicatiile vor fi acceptate pana pe 1 noiembrie 2013, fiind supuse unui proces de jurizare iar castigatorii vor fi anuntati in luna decembrie a acestui an.

Cu siguranta dominatia iOS-Android nu va lua sfarsit insa Tizen ar putea veni ca o alternativa pentru utilizatorii entry level care sunt sensibili la pret.

Πηγή: The Next Web