Tiparele de blocare Android la fel de previzibile ca parolele

27

Asa cum multi dintre utilizatorii de internet seteaza parole predictibile pentru conturile lor (n.r. – ca “password” sau “1234”) se pare ca si tiparele de blocare ale dispozitivelor Android sunt la fel de usor de ghicit. O masteranda al Universitatii Norvegiene de Stiinta si Tehnologie a analizat peste 4.000 de pattern-uri de blocare pentru a-si scrie lucrarea de diploma.

 

Rezultatele cercetarii au fost surprinzatoare. 77% dintre tiparele de blocare incep din unul dintre colturile ecranului, iar 44% dintre acestea incep din coltul stanga sus. Datele obtinute au fost prezentate la conferinta PasswordsCon care a avut loc la Las Vegas, iar autoarea cercetarii a subliniat ca exista aceleasi tendinte de creare a tiparelor de blocare Android ca si in cazul stabilirii codurilor PIN. De asemenea, s-a mai precizat ca majoritatea utilizatorilor folosesc tipare de blocare in patru puncte, iar tiparele de blocare in opt puncte sunt cele mai rare.

 

Mai este de precizat ca in urma analizarii rezultatelor s-a stabilit ca 10 procente dintre tiparele de blocare formeaza litere, de obicei una dintre initialele persoanelor apropiate utilizatorului. Masteranda este de parere ca cercetatorii ar trebui sa acorde mai multa atentie acestor tipare de blocare, mai ales ca ele sunt un lucru relativ nou.

 

Πηγή: Engadget