Tim Cook: Apple le-a platit pana acum 8 miliarde de dolari dezvoltatorilor de aplicatii mobile

15

Apple, compania care detine cel mai mare magazin virtual de aplicatii din lume, App Store, le-a platit pana acum circa 8 miliarde de dolari dezvoltatorilor, a declarat Tim Cook (foto), directorul executiv al companiei, la o conferinta despre tehnologie organizata de banca de investitii Goldman Sachs. 

Am construit un ecosistem care reprezinta cea mai buna experienta de pe planeta pentru consumator. (…) Nu mai vezi multi dezvoltatori care fac aplicatii pentru PC, inovatia s-a mutat pe partea de tablete si smartphone-uri“, a spus seful Apple. 

Pana acum, utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch au descarcat din App Store peste 40 miliarde de copii de aplicatii, a mai spus Cook. 

Seful Apple a fost intrebat, la conferinta, de ce Apple a lansat iPad mini, un dispozitiv care canibalizeaza vanzarile versiunii standard a tabletei. “Daca nu faceam noi asta, altcineva o facea. Adevarul este ca nu ne gandim prea mult la acest lucru (canibalizare – n.e.) deoarece nu ne ingrijoreaza. Oamenii au spus si ca vom canibaliza Mac-ul atunci cand am lansat iPad, ceea ce nu s-a intamplat“, a raspuns Cook.