THX da in judecata Apple pentru incalcarea drepturilor de patent

18

THX a deschis o actiune in instanta impotriva Apple deoarece, conform lui George Lucas, fondatorul THX, Apple incalca unul dintre patentele companiei in cazul produselor iMac, iPad si iPhone. Plangerea a fost depusa la o instanta din California cu mentiunea ca THX considera ca Apple i-a facut rau.

Patentul despre care este vorba a fost depus in anul 2008 si vizeaza tehnologia speaker si imbunatatirea sunetului, precum si posibilitatea de a conecta boxele la un televizor sau un calculator. Potrivit THX, Apple foloseste aceasta tehnologie in multe dintre dispozitive si, prin acest lucru, a cauzat pierderi si “daune ireparabile”.

In actiunea depusa autoritatilor, THX cere fie despagubiri materiale de la Apple, fie ca Apple sa inceteze sa mai foloseasca tehnologia despre care este vorba in plangere. Cum Apple foloseste aceasta tehnologie audio la majoritatea produselor sale, in cazul dovedirii vinovatiei, este de asteptat sa se plateasca daune materiale substantiale.

THX a pornit dezvoltarea tehnologiei audio pentru a se asigura ca filmul Star Wars a lui George Lucas va avea o calitate audio buna, chiar daca va fi filmat in afara studiourilor. Compania a realizat aceste evolutii impunand standarde si certificari pentru sistemele audio.

Pana in acest moment, Apple nu a oferit nicio pozitie oficiala in legatura cu acest subiect., iar THX nu a oferit informatii suplimentare despre actiunea in instanta.

 

Πηγή: SlashGear