The Maker Revolution a ajuns la Bucuresti, odata cu inaugurarea NOD makerspace

19

NOD makerspace, primul centru creativ de dimensiuni mari din Romania isi incepe activitatea pe Splaiul Unirii 160. NOD makerspace este un atelier de creatie si lucru, ce ofera acces, pe baza de membership, la o gama larga de unelte si echipamente speciale (laser engraving & cutting, 3D printing, CNC router, plotter, scanner) pentru fabricatie digitala si prototipare rapida, la educatie, precum si sprijin concret in realizarea proiectelor.

 

NOD makerspace va functiona pe baza de membership, cu doua tipuri de abonament lunar: Basic (120 euro) sau Pro (160 euro), abonament care ofera acces la toate echipamentele speciale. Pentru echipe, preturile abonamentelor sunt reduse. Membrii vor avea acces la zona open space, echipata cu scule si echipamente pentru fabricatie manuala si digitala, zece ateliere, sala de conferinte, zona de relaxare, sala de workshop-uri, atelier de prelucrare a lemnului si a metalului, ateliere de vopsitorie, sablare, sudura, atelier de croitorie.

 

Pe langa functia de incubator de business, NOD makerspace este si un facilitator de educatie, oferind cursuri complementare (de folosire a uneltelor speciale – Laser Cutter, router CNC etc. -, pentru prelucrarea lemnului, de introducere in sudura, electronica, modelare 3D, Grasshopper, Arduino, Raspberry Pi si Software Autodesk) sau adiacente (Marketing, post-procesare, Photoshop, croitorie, design de obiect, modelare 3D avansata, initiere in design pentru copii).