The Egg vrea sa devina serverul tau web portabil

26

Echipa din spatele companiei Eggcyte este preocupata de siguranta datelor si vrea sa o faciliteze prin intermediul The Egg, un web server portabil.

 

Numit The Egg tocmai datorita design-ului sau in forma de ou, acesta ofera utilizatorilor propriul lor site Egg. Pe acest site, utilizatorii pot sa posteze continut pe care doresc sa il impartaseasca cu alte persoane, fara sa fie nevoie sa incarce acele fisiere pe o retea de socializare sau intr-un serviciu de stocare cloud. Compania sustine ca toate datele personale sunt stocate pe acest dispozitiv in forma de ou pe care utilizatorul il poate purta dupa el.

 

Ceea ce vor cei de la Eggcyte sa sublinieze este si ca “renuntam la informatiile cu caracter personal” pe care le cedam in schimbul folosirii gratuite a unui anumit serviciu. In acest fel, ne transformam practic pe noi insine intr-un produs vanat de companiile de publicitate, de companii si alte entitati similare. Tocmai aici intervine The Egg, pentru ca permite utilizatorilor sa aiba mereu continutul cu ei si sa il faca disponibil altora prin intermediul site-ului personal. Serverul The Egg este disponibil in mai multe variante de capacitati: 64 GB, 128 GB sau 256 GB. Compania mai sustine ca serverul ar putea oferi o autonomie de 12 ore cu o singura incarcare.

 

The Egg va servi si ca punct de acces, ceea ce inseamna ca utilizatorii isi vor putea accesa continutul si fara sa fie conectati la o retea Wi-Fi. Design-ul serverului portabil este unul care permite transportul usor in buzunar sau in geanta si incorporeaza un ecran de mici dimensiuni.

 

Decamdata The Egg este inca in faza de strangere de fonduri pe Kickstarter. Iata si un material video care prezinta ideea serverului portabil in forma de ou:

 

 

Πηγή: Slashgear