Testele arata ca SSD-urile moderne pot rezista la mii de ani de folosire

13

Cei mai multi utilizatori care folosesc un volum mare de memorie asteapta cu nerabdare ziua cand hard disk-urile, cu componentele lor fragile, vor deveni istorie. Insa, totusi, cat de bune sunt SSD-urile (n.r – solid state hard drive)? Chiar daca multi le blameaza, cele mai recente teste efectuate sugereaza contrariul.

 

Testele au fortat sase hard-uri SSD, inclusiv HyperX 3K produs de Kingstone, 840 Pro produs de Samsung si seria 335 de la Intel, sa inregistreze si sa reinregistreze continuu 10 GB de date in fisiere mici sau mari. Patru dintre hard-urile testate au esuat, inainte de a atinge pragul de un pentabyte. Multe dintre aceste erori au aparut dupa ce sistemele lor SMART au mutat mii de bytes din sectoarele flash care nu mai functionau.

 

Totusi, SSD-urile Kingston si Samsung au reusit sa inregistreze doi petabytes de date si inca mai functionau. Daca tinem cont ca, in medie, utilizatorii ar putea inregistra pe hard-urile SSD mai multi terabiti de date pe an, performanta reusita de hard-urile Kingston si Samsung sugereaza ca acestea ar putea functiona 1.000 de ani (estimare realizata doar pe baza utilizarii).

 

Desigur, acesta nu a fost decat un mic test, sustinut intr-un cadru informal. Totusi, datele obtinute dezvaluie ca hard-urile SSD ar putea avea un potential mult mai mare decat cele obisnuite si ar putea sa se confrunte cu mai putine erori.

 

Πηγή: Engadget