Tesla a inceput testarea optiunilor de autopilot cu soferii Model S

  8

  Tesla a inceput testarea noilor optiuni de autopilot pentru automobile. O serie de soferi ai masinilor din gama Model S au deja acces la noua tehnologie de conducere semi-autonoma pe care compania a dezvoltat-o. Printre facilitatile oferite se numara conducerea autonoma pe autostrada (care asigura respectarea benzilor si a distantei dintre masini) si parcarea paralela in mod automat.

   

  Tesla spera ca soferii care testeaza in acest moment noile optiuni vor putea identifica probleme nedescoperite pana acum la nivelul functiilor si a interfatei sistemului, astfel ca o versiune finala va rezolva si acele brese. Desigur, deocamdata producatorul nu a oferit niciun fel de detalii legate de introducerea oficiala a acestor facilitati de autopilot.

   

  Important de notat mai este ca, cel mai sigur, tehnologia Tesla nu reprezinta o asigurare ca in viitorul apropiat se vor construi masini care se conduc complet singure. Inca exista probleme care trebuie rezolvate (ca semnalizarea la depasirea masinilor) in cazul unui astfel de sistem complet automat. Oricum ar fi, dezvoltarea unor astfel de inovatii este un pas inainte pentru tehnologie, chiar daca deocamdata soferii vor trebui inca sa fie atenti la drum in ciuda optiunilor automate.

   

  Πηγή: Engadget