TellSpec este un accesoriu care identifica ingredientele alimentelor

    4

    Proiectul TellSpec, finantat prin Indiegogo, se angajeaza sa identifice componentele chimice, ingredientele si caloriile din alimente cu ajutorul unui accesoriu si al unei aplicatii instalate pe tableta sau smartphone.

    Principiul de functionare al lui TellSpec este destul de simplu, poate prea simplu. Producatorii sustin ca acest accesoriu detecteaza componenta chimica a alimentelor cu ajutorul laserului si analiza spectrului de lumina a razei reflectate de alimente. Dupa colectarea datelor de catre dongle-ul TellSpec, acestea sunt trimise catre serverele companiei, sunt analizate si afisate in mod practic pe ecranele dispozitivelor prin intermediul aplicatiei dedicate. Softul este compatibil cu dispozitivele Android si iOS, iar pretul unui TellSpec este de 150 de Dolari si include doi ani de utilizare gratuita.

    Cu ajutorul unui astfel de gadget poate fi monitorizata dieta, pot fi evitate reactiile alergice si alte forme de raspuns ale organismului la substante pe care nu le tolereaza sau poate fi aflat ingredientul secret din sarmalele vecinilor.

    Πηγή: indiegogo