Telekom Romania sustine cea de-a cincea editie a Semimaratonului Gerar, prima competitie pentru alergatori din anul 2015

19
  • Competitia se va desfasura in ultima duminica din luna ianuarie, in Campusul Universitatii Politehnica, si are drept scop promovarea alergarii in aer liber, in orice conditii meteorologice
  • Vedetele Dolce Sport, canalul de sport al Telekom Romania, vor lua startul alaturi de alti 600 de participanti

 

Cea de-a cincea editie a Semimaratonului Gerar, prima competitie pentru alergatori din anul 2015, va avea loc pe 25 ianuarie in Bucuresti. La eveniment sunt invitati toti iubitorii de miscare de peste 18 ani, dornici sa-si testeze limitele indiferent de conditiile meteorologice.

 

Competitia este sustinuta de Telekom Romania, ca parte a campaniei „Miscarea face bine”, in cursa inscriindu-se mai multe vedete Dolce Sport – canalul de sport a Telekom Romania – printre care si Iulian Miu, Florin Caruceru si Pompiliu Constantin.

 

Participantii vor putea lua startul la una dintre cele trei probe: cros de 3,6 km, cros de 10,8 km si semimaraton de 21 km. Probele de cros sunt destinate participantilor individuali, in timp ce proba de semimaraton este o proba colectiva, care se adreseaza echipelor formate din cate trei alergatori (trei baieti pentru clasamentul masculin, doua fete si un baiat/ doi baieti si o fata pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin).

 

Evenimentul este organizat de catre Asociatia Club Sportiv „Ro Club Maraton” si Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti si Asociatia „Bucharest Running Club” si are drept scop promovarea alergarii in aer liber, chiar si in conditii extreme.

 

Vlad Enachescu, Director General Dolce Sport si sustinator al campaniei „Miscarea face bine”, afirma: „La inceput de an, lansam codul magenta de alergare pentru ca ne dorim sa fim indrazneti, dar si echilibrati, activi, dar si sanatosi. Mesajul nostru catre toti romanii este ca miscarea face bine si nu tine cont de vreme, cu conditia sa ne luam masurile corecte de precautie. Am iesit din 2014 cu un concurs de ciclism pe malul Dunarii, iar acum, in luna lui Gerar, vrem sa facem performanta la semimaraton. Vom fi si noi prezenti, nu doar in calitate de partener principal al evenimentului, ci si ca participanti, cu echipele proprii. Mult succes tuturor!”.

 

Semimaratonul Gerar este o competitie aparte, presupune un grad de dificultate mai mare in comparatie cu alte competitii de gen, avand in vedere conditiile de iarna. Cu toate acestea, ne bucuram sa vedem ca sute de oameni participa an de an la eveniment si foarte multi alergatori asteapta cu interes cursa pentru a-si depasi performantele in situatii extreme”, declara Gabriel Solomon, Asociatia „Ro Club Maraton”.

 

Competitia se va desfasura in Campusul Universitatii Politehnica in ultima duminica din luna ianuarie, conform traditiei. Mai multe detalii despre eveniment, inscrieri si regulament sunt disponibile pe website-ul dedicat competitiei, www.gerar.ro, sau pe platforma online a campaniei „Miscarea face bine”, www.miscareafacebine.ro.