Telekom Romania obtine certificarea Cisco Powered Cloud Service pentru servicii IaaS

24

 

  • Telekom Romania, primul furnizor de pe piata locala si printre primii din Europa de Sud-Est care obtine, la nivel local, certificarea Cisco Powered Cloud Service pentru serviciile IaaS (Infrastructure as a Service)oferite companiilor;

 

  • Clientii serviciilor IaaS ai Telekom Romania beneficiaza de o infrastructura IT&C performanta, unica in Romania, care acopera atat cerintele unor proiecte simple, pe un singur server, cat si nevoi complexe ale companiilor, incluzand scenarii de recuperare a datelor in urma unor dezastre si de continuare a afacerii.

 

Telekom Romania este primul furnizor de pe piata locala si printre primii in Europa de Sud-Est care a obtinut, la nivel local, certificarea Cisco Cloud Powered Service pentru serviciile IaaS, oferite companiilor. Aceasta certificare atesta capabilitatile dezvoltate de Telekom pentru a oferi clientilor sai din segmentul de business servicii IT&C performante, bazate pe cele mai noi tehnologii.

 

Telekom Romania pune la dispozitia clientilor companii un portofliu complet de servicii premium care includ: gazduire pentru servere, medii de stocare, resurse hardware, aplicatii business si alte componente, care ofera maxima siguranta a datelor si cele mai bune conditii tehnice pentru functionarea neintrerupta a aplicatiilor critice.

 

Serviciile IaaS din oferta Telekom Romania, care includ solutiile de Virtual Private Server (VPS) sau Virtual Data Center (VDC), permit companiilor sa isi dezvolte businessul fara investitii initiale  in infrastructura si fara a fi nevoie sa aloce bugete masive pentru mentenanta, beneficii extrem de importante care sustin obiectivele de competitivitate si eficienta ale organizatiilor, de orice dimensiune. Ne bucuram sa anuntam obtinerea certificarii Cisco, care atesta calitatea serviciilor oferite de Telekom Romania, in acest segment. Fiind primul si cel mai mare furnizor din Romania care opereaza centre de date distribuite geografic, Telekom a extins acest avantaj si la platforma IaaS si astfel suntem singurul operator din tara care ofera resurse de calcul virtuale pe platforme VCE Vblock™ in noduri distribuite geografic, in Bucuresti si Brasov. Acest lucru permite clientilor nostri sa implementeze, la fel de usor, cele mai simple proiecte, pe un singur server, dar si scenarii complexe de back-up si recuperare a datelor si de continuare a afacerii, implicand resurse de calcul distribuite”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Telekom Romania.

 

Printre avantajele oferite de Telekom Romania se numara, de asemenea, redundanta solutiilor, cu un nivel minim garantat de disponibilitate (SLA) nu doar pentru serviciile de tip IaaS, dar si pentru conectivitate, ceea ce diferentiaza Telekom de competitorii internationali, care ofera solutii standardizate.

 

Platformele IaaS ofera resurse scalabile care pot fi ajustate la cerere, astfel incat clientii beneficiaza de reduceri semnificative ale costurilor operationale cu infrastructura informatica.

 

Certificarea Cisco Cloud Powered Service a fost acordata Telekom Romania in urma unui audit riguros realizat de un auditor independent, pentru a stabili ca serviciile sunt furnizate la nivelul corespunzator de fiabilitate, securitate si suport.

 

Solutiile de tip IaaS din oferta Telekom Romania se adreseaza atat clientilor mari companii si firmelor medii si mici, cat si companiilor de IT (integratori, dezvoltatori software) si organizatiilor cu nevoi complexe de infrastructura, care folosesc sisteme de IT in misiuni critice, pentru solutii de ERP, CRM, e-commerce.