Telekom Romania anunta castigatorii proiectului teimplici.ro

14
 • 180 de ONG-uri au inscris proiecte in 12 arii de activitate;
 • Cele mai multe proiecte au fost inscrise in ariile „Pregatit pentru viata”, „Invata sa fii voluntar” si „Protejarea copiilor, a varstnicilor si a victimelor violentelor”;
 • 10 proiecte au fost desemnate castigatoare, in urma evaluarii juriului si a peste 30.300 de voturi din partea publicului.

 

In urma selectiei juriului si a voturilor publicului, Telekom Romania a desemnat cele 10 proiecte castigatoare ale programului Teimplici.ro, care vor beneficia de fonduri totale de aproape 50.000 de Euro din partea companiei in cursul anului 2015.

 

Dorim sa le multumim tuturor celor 180 de organizatii care au avut incredere in initiativa noastra si au inscris proiecte pe platforma Teimplici.ro. Ne bucuram ca proiectele castigatoare din acest an, in urma evaluarii juriului si a votului public, sunt din arii diverse si vor atinge in total peste 8.550 de beneficiari. Platforma Teimplici.ro va deveni umbrela sub care dorim sa reunim toate proiectele de CSR in care ne vom implica si va fi instrumentul de comunicare cu ONG-urile si comunitatile. Suntem convinsi ca fiecare dintre noi poate face o schimbare in bine acolo unde isi desfasoara activitatea”, a spus Ruxandra Voda, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania.

 

Proiectele castigatoare sunt:

 1. „Robo-scoala, scoala viitorului” inscris de Asociatia Parintilor din Scoala nr. 179. Proiectul urmareste crearea unui cadrul educational alternativ si complementar fata de programa scolara, denumit ”Clubul de robotica”, cu scopul de a promova si dezvolta abilitati precum comunicarea, rezolvarea de probleme, gandirea critica, colaborarea, creativitatea, invatarea auto-dirijata si inovatia. Mai multe detalii aici;
 2. „SOS pentru burtica” al Fundatiei SOS pentru burtica. Proiectul consta in oferirea unei mese suplimentare copiilor care provin din familii  defavorizate. Acesta reprezinta un sprijin important pentru o mare parte din familiile din zona Valea Gardului si Poiana Copaceni, aflate in apropierea orasului Valenii de Munte din judetul Prahova, care nu au resursele de a asigura copiilor necesarul de hrana. Mai multe informatii aici;
 3. „Job Shadow Day” al Junior Achievement Romania. Programul pilot “Job Shadow Day – Telecom” foloseste tehnologia pentru a oferi unui numar cat mai mare de elevi oportunitatea de a explora si intelege diverse optiuni de cariera in domeniul telecomunicatiilor. Detalii aici;
 4. „Campanie de informare si constientizare asupra fenomenului violentei in familie” al Asociatiei ADRA Romania. Proiectul face parte din strategia generala a Asociatiei ADRA Romania de implicare in domeniul violentei in familie si de extindere a serviciilor specializate oferite acestei categorii de beneficiari. Asociatia furnizeaza servicii sociale pentru victime din anul 2009 in Bucuresti, prin Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei in Familie, si isi propune deschiderea de noi centre de consiliere si/sau adaposturi in alte zone din tara care nu au astfel de servicii, cum este cazul judetului Vrancea. Mai multe aici.
 5. „Ce voi face cu viata mea?” al Asociatiei de Tineret MOTION. Scopul general al proiectului este cresterea capacitatii preadolescentilor de a-si gestiona dezvoltarea personala prin participarea activa la actiuni de educatie nonformala in aria strategiilor de pregatire pentru intalnirea iminenta cu viata reala. Mai multe detalii aici;
 6. „Afterschool interactiv si creativ pentru copiii speciali“ al Asociatiei de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati. Scopul proiectului este crearea unui sistem de predare-invatare de tip afterschool, adaptat pentru copiii cu autism, folosind mijloacele tehnologiei moderne (tabla interactiva si softuri speciale) cu ajutorul principiilor terapiei comportamentale aplicate (ABA), combinand in acelasi timp activitati diverse, ce vizeaza toate ariile de dezvoltare, pentru a creste sansele acestora de integrare scolara si sociala. Cititi mai multe aici.
 7. „Update la sanatate”, propus de Asociatia I.M.P.A.C.T.  Proiectul vizeaza infiintarea unei platforme prin care preadolescentii si adolescentii sa poata afla mai multe detalii cu privire la valorile nutritionale ale alimentelor. Platforma va contine informatii legate de un numar de peste 100 de alimente si diverse tipuri de activitati fizice/sportive. Mai multe detalii aici.
 8. „Bio-Science-Park” al Asociatiei Uniristii. Proiectul isi propune sa construiasca un spatiu bio-tehnic de 1.000 metri patrati in gradina scolii cu o mica extensie in holul de intrare pentru perioada de iarna. Parcul va  include o gradina cu plante care au rol medicinal si/sau decorativ, banci, lampi alimentate solar si acces wireless. Cititi mai multe detalii aici.
 9. „Noua ne pasa!” al Fundatiei de Caritate Herald. Proiectul este dedicat ajutorarii persoanelor cu varsta peste 65 ani, ramase singure, fara sustinatori si isi propune imbunatatirea calitatii vietii acestora, prin castigarea capacitatii de reintegrare sociala, prevenind singuratatea, izolarea, saracia, depresia, suicidul, prin asistarea la domiciliu. Mai multe informatii aici.
 10. „Sanatate prin miscare” al Asociatiei Nevo Parudimos. Proiectul isi propune realizarea unui traseu de ciclism pe  ruta Oravita – Izvorul Rece – retur, un traseu  care include locuri de o frumusete naturala deosebita. Proiectul se va desfasura pe patru etape: elaborarea traseului si lucrari de amenajare, achizitionarea de 15 biciclete, organizarea unui concurs de biciclete si organizarea unei conferinte de presa pentru promovarea rezultatelor proiectului. Cititi mai multe aici.

 

ONG-urile castigatoare vor primi sponsorizarile in valoare totala de aproape 50.000 de Euro in anul 2015.

 

Platforma teimplici.ro a fost lansata in vara acestui an, romanii fiind invitati sa isi exprime parerea cu privire la cele mai importante directii in care ar trebui sa se investeasca in societatea romaneasca. Au fost propuse 6 teme principale, iar in urma celor peste 18.600 de voturi primite din partea publicului, acestea s-au clasat astfel:Educatie, Sanatate, Mediu, Inovatie, Dezvoltaresi Protectie sociala.In cadrul temelor, utilizatorii site-ului teimplici.ro au fost invitati sa propunasi arii specifice de interventie, iar din cele peste 80 de arii mentionate pe platforma, au fost selectate 12 in functie de importanta acordatain urma voturilor si a interactiunilor. Au fost propuse 180 de proiecte de catre ONG-uri din diverse domenii si in perioada 21 noiembrie – 11 decembrie a avut loc jurizarea si votarea acestor proiecte de catre publicul larg.