Telefonul Polaroid Selfie imprumuta camera rotativa de la Oppo

35

Kodak nu este singurul producator care a decis sa creeze un smartphone care sa se concentreze pe partea de fotografie si sa il prezinte la evenimentul CES 2015. Compania Polaroid a prezentat si ea o serie de dispozitive, printre care smartphone-ul Polaroid Selfie.

 

Polaroid Selfie este foarte similar cu smartphone-urile lansate de cei de la Oppo, iar acest lucru a ridicat intrebari la nivelul incalcarii drepturilor de patent. Smartphone-ul celor de la Polaroid incorporeaza o camera foto rotativa, asemanatoare cu cele care se regasesc pe Oppo N1 si Oppo N3. Mai mult, chiar, camera foto rotativa integrate in Polaroid Selfie pare sa fie o copie aproape exacta a camerei foto de pe Oppo N1.

 

Aceasta similaritate nu a scapat celor de la Oppo, mai ales ca aceasta companie a inregistrat patentul pentru camera foto de pe N1 si cu siguranta nu a oferit o licenta celor de la Polaroid, astfel incat acestia din urma sa o poata folosi. Oppo a declarat intr-o luare de pozitie oficiala ca va monitoriza situatia si ca “isi rezerva dreptul de a apela la actiuni juridice”.

 

Deocamdata este neclar ce planuri are Polaroid pentru smartphone-ul Polaroid Selfie. Date fiind declaratiile celor de la Oppo, insa, se pare ca lucrurile au devenit mai complicate pentru Polaroid.

 

Πηγή: PocketNow