Telefonul Blackphone este disponibil si in Romania

29

Blackphone, smartphone-ul care vrea sa asigure confidentialitatea si securitatea datelor personale, prin criptarea convorbirilor telefonice, a mesajelor, e-mailurilor si navigarii pe net, ajunge si in Romania.

 

Dispozitivul foloseste sistemul de operare PrivatOS, o versiune modificata de Android 4.4  KitKat, care include software de criptare si securitate. In plus, telefonul dispune de o serie de aplicatii proprietare Silent Circle, ce au ca scop securizarea apelurilor telefonice, a mesajelor si contactelor.

 

La nivel hardware, Blackphone dispune de un display IPS, multitouch, cu diagonala de 4,7 inci si rezolutie HD. Telefonul are un procesor quad-core Nvidia Tegra 4i de 2.0 GHz, 1 GB memorie RAM, 16 GB spatiu intern de stocare, un slot microSD, o camera foto principala de 8 megapixeli cu blit LED si o camera secundara de 5 megapixeli. Blackphone are dimensiunile de 69 x 141 x 9 mm si cantareste 119 grame.

 

Blackphone este distribuit pe piata din Romania prin intermediul Ingram Micro, unul dintre cei mai mari distribuitori angro de produse de tehnologie din lume. Deocamdata telefonul este listat pe ilexgsm.ro si emag.ro, la pretul de aproximativ 2.700 lei.