Telefoanele Samsung din 2014 vor avea un numar de pixeli aproape dublu

14

Este timpul sa ne obisnuim cu discutiile despre rezolutia WQHD, sau 2560 x 1440 de pixeli, in ceea ce priveste smartphone-urile. La unul dintre evenimentele Samsung, s-au oferit cateva detalii despre planurile de viitor ale companiei. Printre promisiuni, a fost subliniata cea a ecranelor AMOLED cu o densitate de 560 pixeli per inci, pentru smartphone-uri.

Daca se combina aceasta densitate cu o rezolutie de 1440 pixeli se obtine un smartphone cu un ecran de 5.2 inci – aceleasi dimensiuni ca ecranul lui LG G2 care ofera o rezolutie de 1080p. Totusi, noile ecrane Samsung vor oferi un numar de pixeli dublu. In plus, este posibil ca in 2015 sa apara si dispozitive cu rezolutie 4K – supranumite si UltraHD, care ofera o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli.

samsung-display-slide

Alte informatii interesante oferite de Samsung sunt cele legate de faptul ca firma a livrat 100 de milioane de bucati ale dispozitivelor din gamele Galaxy S si Galaxy Note in timpul anului 2013. Se preconizeaza ca dispozitivele inteligente care se pot purta si cele flexibile vor fi noile elemente disruptive de pe piata de profil.

Samsung a penetrat deja aceasta piata prin intermediul ceasului inteligent Galaxy Gear, dar va introduce ecrane flexibile abia in 2015 sau 2016. Cu siguranta acest tip de ecrane va oferi o versatilitate mai mare in ceea ce priveste produsele pe care Samsung le va putea produce.

In final, Samsung a dezvaluit si ca are planuri pentru construirea unui senzor de camera foto de 16 megapixeli anul viitor. Totusi, compania a demontat zvonurile cu privire la faptul ca ar pregati un smartphone cu procesor nou construit x64. Compania intentioneaza sa construiasca propriul procesor x64. Astfel, s-ar bate cot la cot cu Apple care isi personalizeaza acele tipuri de procesoare.

 

Πηγή: The Verge