Telefoanele Nokia vor localiza cheile pierdute cu viitorul accesoriu “Treasure Tag”

21

The Verge relateaza ca Nokia pregateste o serie de accesorii compatibile cu standardul Bluetooth 4.0. Accesoriile vor fi lansate odata cu distribuitea actualizarii Amber si vor avea diferite functii.

Deocamdata am aflat doar de “Treasure Tag”, un breloc cu Bluetooth 4.0 si NFC. Acesta poate fi atasat cheilor, bagajelor sau altor obiecte valoroase ce au obiceiul de a se rataci cu usurinta. Treasure Tag se va conecta la smartphone-urile Nokia printr-o simpla atingere, cu ajutorul NFC-ului si va comunica cu acestea prin Bluetooth 4.0.

Acccesoriul va fi insotit de o aplicatie dedicata telefoanelor Nokia. Aceasta va facilita gasirea accesoriului indicand pozitia acestuia pe o harta si va afisa informatii suplimentare cu Nokia LiveSight, aplicatie de realitate augmentata pentru camerele Lumia. Daca aveti cheile dar nu gasiti telefonul, Treasure Tag ii poate trimite o comanda de avertizare sonora prin apasarea unui buton. Succesul este garantat daca telefonul se afla in raza accesoriului.

Prezentarea Treasure Tag este asteptata in saptamanile urmatoare, va fi un accesoriu mereu pornit si va avea o autonomie de aproximativ 6 luni. Ne-am fi dorit sa stim daca un telefon poate localiza mai multe astfel de accesorii.

Πηγή: theverge