Telefoanele cu Ubuntu Phone OS vor fi lansate in octombrie

16

Smartphone-urile ce vor rula sistemul de operare open source Ubuntu vor fi disponibile pe piata incepand cu luna octombrie a acestui an, potrivit unei declaratii facute de CEO-ul companiei Canonical Ltd.

Ubuntu, sistemul de operare bazat pe Linux, folosit pana acum pentru servere va fi disponibil si pentru mobile, desktop si tableta. Data anuntata pentru lansare pare usor ambitioasa daca ne gandim ca pe 2 ianuarie Canonical promitea ca va pune la dispozitia dezvoltatorilor de aplicatii codul open source in doar cateva zile, data ce a fost amanata pentru finalul lui februarie.

Ubuntu pentru telefoane ar trebui sa ruleze sistemul de operare pentru desktop, permitand smartphone-ului sa functioneze ca un PC atunci cand este cuplat la un monitor, un mouse si o tastatura. In ciuda popularitatii de care se bucura printre dezvoltatorii open source, problema pe care o va avea Ubuntu Phone OS atunci cand va ajunge pe piata va fi aceeasi pe care o au si Windows Phone sau BlackBerry 10: lipsa aplicatiilor.

Sursa: Wall Street Journal