Tehnologia Ultrapixel de pe HTC One va fi utilizata si pe telefoane mai ieftine

15

Calitatea imaginilor capturate cu camera de numai 4MP a lui HTC One a fost demonstrata in cadrul MWC 2013. Astfel, imaginile Ultrapixel pot fi puse in aceasi grupa cu cele surprinse de iPhone 5, Sony Xperia Z si Nokia Lumia 920.

Se credea ca pentru a fi eficienta, Ultrapixel avea nevoie de un procesor cu patru nuclee, dar Phil Robertson, CEO HTC UK si Irlanda, a declarat ca noua tehnologie va fi implementata si pe telefoanele HTC din clasa de mijloc. Acesta a mentionat ca tehnologia nu depinde neaparat de procesorul smartphone-ului, senzorul camerei avand un integrat dedicat care se ocupa de imaginile capturate. Singura problema este captura simultana a imaginilor de rezolutie mare si a clipurilor video HD, in acest caz se face apel la procesorul telefonului.

Robertson a mai declarat ca HTC nu va folosi inovatiile doar pe telefoanele scumpe ci va integra orice facilitate care ar putea imbunatati experienta utilizatorilor pe orice telefon ce o poate acomoda. Cu alte cuvinte, Sense 5, BlinkFeed si Ultrapixel pentru toata lumea (cu telefon HTC si Android 4.2).

Sursa: mobilenews.omio.com