Tehnologia Dolby Vision ajunge in filmele celor de la Sony

29

Incet, dar sigur, tehnologia Dolby Vision incepe sa devina mai populara. Compania tocmai a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu Sony Pictures Home Entertainment pentru includerea tehnologiei in filme. Asta inseamna imagini mai luminoase si un contrast mai bun, indiferent daca privitorul va vedea filmul la cinema sau pe un ecran digital.

 

Niciuna dintre companii nu au oferit detalii cu privire la titlurile exacte in care va fi incorporata aceasta tehnologie, dar comunicatele de presa mentioneaza ca toate filmele nou lansate, dar si filmele aflate deja in portofoliu vor putea beneficia de tehnologia relativ noua 4K UHD.

 

Acesta este al doilea parteneriat important in industria cinematografica. La inceputul acestui an, si Warner Bros. a anuntat colaborarea pentru folosirea tehnologiei Dolby Vision. In ceea ce priveste segmentul treaming, Netflix si Xbox Video au anuntat folosirea Dolby Vision inca din 2014. Ramane de vazut cand va ajunge aceasta pe dispozitivele Ultra Blu-ray, ceea ce va insemna ca Dolby Vision va deveni cu adevarat o tehnologie comerciala.

 

Πηγή: Enadget