Tehnologia audio Dolby Atmos va putea fi savurata pentru prima oara in Romania la Grand Cinema & More

54

Cinematograful din Baneasa Shopping City, Grand Cinema & More, aduce in premiera tehnologia audio Dolby Atmos, care propune o schimbare fundamentala in modul in care sunetul de film este redat, pentru a oferi o experienta memorabila cinefililor.

 

Sistemul Dolby Atmos va fi disponibil in sala Grand Ultra din cadrul Grand Cinema & More. Configuratia sistemului cuprinde 54 de boxe orientate independent, cate un rand de boxe pe peretii laterali si doua randuri pe plafon, si un procesor de sunet Dolby Atmos. Noua tehnologie permite atat pozitionarea foarte precisa a sunetului in interiorul salii, cat si miscarea lui realista, in functie de actiune. Abordarea revolutionara a acestei noi tehnologii este ca sunetele nu mai sunt redate pe un anumit numar de canale fixe (5.1, 7.1, etc.), ci sub forma unor surse generatoare de sunet (audio objects) pozitionate independent intr-un spatiu tridimensional. 

 

DSCN2980

Acest sistem poate reda simultan pana la 128 de surse se sunet (audio objects) independente, obtinandu-se astfel o ambianta sonora de un realism care iti taie respiratia. In timpul prezentarii am asistat si la o scurta demonstratie. Cu toate ca sala nu era pregatita inca pentru a fi examinata si certificata de catre inginerii Dolby, diferenta intre o mostra audio 7.1 si una Atmos a fost clara si putem spune ca Atmos isi merita locul in randul clasei next-gen audio. 

 

Tehnologia Dolby Atmos este un pas foarte important in strategia Grand Cinema & More, de a oferi o experienta completa si memorabila spectatorilor nostri. Sala Ultra va deveni astfel destinatia preferata a tuturor iubitorilor de cinema”, a declarat John Younis, Entertainment Business Unit General Manager.

 

Sistemul revolutionar va putea fi experimentat incepand din mai 2015 la Grand Cinema & More, la filme precum „Insurgent”, „Avengers: Age of Ultron”, „Pixar’s Inside Out”, „Terminator: Genesys”. „Mission Impossible 6”, etc.

 

Dolby Atmos este cea mai noua tehnologie audio surround realizata de Dolby Laboratories, folosita deja in pelicule precum ”Gravity: Misiune in spatiu” sau ”Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri” si a fost folosita pentru prima data in cadrul teatrului Dolby din Hollywood, California, pentru premiera filmul “Brave”, in iunie 2012.

 

Din anul 2013 pana in prezent, sistemul Dolby Atmos a fost instalat in peste 2.000 de cinematografe din intreaga lume.

 

In Europa, sistemul este prezent in 10 tari, printre care Anglia, Franta, Germania, Cehia, Austria si Spania.