Teamshare: Pana la 10% din magazinele online romanesti folosesc o platforma profesionista de e-commerce

24

Mai putin de 10% din magazinele online din Romania utilizeaza o platforma integrata de e-commerce, care sa le ofere un sistem complet de comert electronic, ce permite in timp real gestiunea de stocuri, preturi sau procesul de facturare. Totusi, numarul lor creste accelerat, pe fondul maturizarii pietei si a nevoii clientilor de informatii clare despre produse si stocuri, arata datele Teamshare, una dintre cele mai importante platforme de e-commerce integrate din Romania.

 

Potrivit Teamshare, lipsa stocului pe un produs reduce cu cel putin 50% sansa de a fi cumparat, de aceea transmiterea informatiilor de stoc este cruciala, si trebuie realizata in timp real, prin sincronizarea cu softul de gestiune.

 

Implementarea unui magazin online cu o platforma integrata de comert electronic poate dura intre 30 de zile si trei luni, in functie de complexitatea proceselor, ce trebuie modelate si automatizate. Recomandarea expertilor Teamshare pentru cei care isi doresc un magazin online functional si performant este implementarea platformei de e-commerce in etape, prin dezvoltarea de functionalitati ce se pot testa si lansa rapid si care pot, implicit, aduce beneficii imediate clientilor magazinului online.

 

Astfel, principalele beneficii pe care le resimte imediat o companie ce opereaza un magazin online si foloseste o platforma integrata de e-commerce sunt acuratetea informatiilor referitoare la pretul produselor pe care le comercializeaza, stoc, facturi sau sold, dar si lipsa efortului manual de copiere a datelor dintr-un soft in altul, transparenta datelor oferite clientilor si un acces mult mai facil la informatiile despre produse.