Teamnet furnizeaza Serbiei tehnologii avansate pentru gestionarea dezastrelor naturale in zona de frontiera sarbo-romana

22

Grupul Teamnet a dezvoltat si implementat in Serbia un sistem integrat pentru gestionarea dezastrelor naturale in zona de frontiera dintre Romania si Serbia, ca parte a unui proiect amplu de cooperare transfrontaliera pentru siguranta in situatii de urgenta. Locuitorii din zonele de frontiera Caransebes (Romania) – Districtul Banatul de Sud (Serbia) beneficiaza astfel de o siguranta sporita prin imbunatatirea procedurilor si vitezei de raspuns in caz de inundatii, incendii sau alte dezastre naturale.

 

Proiectul dezvoltat de Teamnet pentru Sectorul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Serbia a constat in implementarea unui sistem informatic integrat bazat pe tehnologii UAV (Unmanned Aerial Vehicles) si GIS (Geographic Information System) si livrarea echipamentelor specializate necesare pentru a sustine eforturile de gestionare a dezastrelor naturale. Proiectul reprezinta o premiera pe plan local, Teamnet fiind prima companie din Romania care exporta la nivel regional solutii integrate bazate pe tehnologie UAV.

 

Proiectul implementat de Teamnet in Serbia face parte din programul IPA de cooperare transfrontaliera Romania-Serbia pentru Gestionarea comuna a situatiilor de urgenta in zonele de frontiera Caransebes – Districtul Banatul de Sud. Scopul strategic al programului este consolidarea cooperarii intre autoritatile competente din regiunea de frontiera prin schimbul de informatii in situatii de urgenta, precum si cresterea capacitatii de monitorizare si raspuns in cazul dezastrelor naturale. Romania este Autoritatea de Management pentru acest program prin intermediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Republica Serbia reprezentand Autoritatea Nationala a programului prin intermediului Biroului de Integrare Europeana din Republica Serbia.