Taiwan: Cu ochii-n smartphone pe trecerea de pietoni? Amenda

15

Daca joci Death Rally, Acceler8 sau Carmageddon pe smartphone, in timp ce mergi pe strada, este foarte posibil ca aceleasi reguli si acelasi scenariu sa se desfasoare in jurul tau, in timp real. Tocmai pentru dependentii de telefon care risca sa fie pietonii din Carmageddon, Taiwan a introdus o amenda, astfel ca daca treci strada cu ochii in smartphone, scoti din buzunar 10$.

 

In prezent, Taiwan are peste 14 milioane de utilizatori de Internet, considerati dependenti de telefoane. Initiativa are scopul de a scadea pericolul accidentelor sau mortilor pietonale, avand in vedere ca soferii nu se incumeta sa incetineasca si sa ofere prioritate acestora. Dupa cum explica un raport referitor la traficul haotic din anumite zone ale Taiwan-ului, riscul de a fi busit de un motoscooter este destul de mare daca nu-ti ridici nasul din smartphone.

 

Nici traficul din Bucuresti nu este prea prietenos, nici pietonii nu-s atat de indiferenti fata de notificarile smartphone-ului. Din moment ce biciclistii au parte de ciocniri (accidentale cateodata), un smartphone nu te face mai vizibil cand treci strada. Asa ca jocul Carmageddon este amuzant si palpitant doar cand se desfasoara virtual.

Πηγή: engadget