Tag Heuer va produce primul smartwatch Android Wear de lux

31

Au existat multe speculatii cu privire la modul in care industria elvetiana producatoare de ceasuri va concura cu ceasurile inteligente. Tag Heuer s-a decis ca, daca nu poate invinge Google, cel mai bine ar fi sa se alieze cu gigantul si a anuntat ca va produce primul smartwatch de lux cu sistem de operare Android Wear.

 

Pe langa colaborarea cu Google pentru a implementa sistemul de operare Android Wear, Tag Heuer va colabora si cu Intel, firma care va produce componentele hardware pentru smartwatch. Unul dintre oficialii grupului din care face parte si Tag Heuer a dezvaluit cateva detalii. Spre exemplu, oficialul a declarat pentru BBC ca, in loc sa se aleze cu Apple pentru a face un ceas inteligent cu sistem de operare iOS, compania a preferat sa se alieze cu Google pentru ca acestia nu produc un ceas propriu. In plus, cei de la BBC au mai fost informati ca viitorul smartwatch Tg Heuer va respecta liniile de design ale companiei – zvonurile spun ca ceasul inteligent ar putea imprumuta din aspectul ceasului Carrera.

 

Se pare ca primul ceas rezultat din parteneriatul Tag Heuer si Google va fi lansat la sfarsitul acestui an. Oficialul companiei elvetiene a mai spus ca pretul de vanzare pentru model este deja stabilit, insa nu va fi dezvaluit decat la lansare. Tinand cont, insa, ca Tag Heuer este o firma de ceasuri de lux, probabil ca pretul va fi considerabil.

 

Πηγή: Engadget