Tabletele cu Android sunt tot mai putin cautate, nici iPad nu o duce bine

43

Tot mai multe studii și cercetări ale industriei arată că vânzările de tablete cu Android și traficul web generate de acestea sunt pe un trend negativ, nici măcar iPad nu o duce mai bine. Cu toate acestea se vând astfel de dispozitive în continuare, numai că la nivelul mult mai mici comparat cu perioada de glorie de acum 2-3 ani.

 

Vânzările totale de tablete au scăzut cu 12.5% în trimestrul al doilea din 2016, conform IDC, iar iPad a scăzut cu 11 procente, în timp ce Samsung pierde 24,5%, iar producătorii mai mici din China circa 23%. În schimb Amazon continuă marșul său triumfal, cu o creștere de 1200%, urmată la mare distanță de Huawei cu o creștere de 71%, iar Lenovo a crescut cu 3%. La Amazon este perfect de înțeles, ei oferă subsidii importante pentru tabletele sub brand propriu, dar care sunt folosite în special pentru shopping, pentru că milioane de oameni au renuțat la supermarket și comandă de pe Amazon așteptând produsele acasă. Huawei a avut anul acesta primele tablete cu tastatură și produsele sale au prins în Asia, de aici și creștere. Iar Lenovo nu stăteau foarte bine, așa că o creștere de trei procente este practic irelevantă.

 

Privind din perspectiva traficului de net, cota tabletelor a scăzut anul acesta la 6-7% din traficul total, iar analiștii spun că anul viitor va fi de circa 3%. Cu alte cuvinte tableta nu mai este device-ul favorit pentru browsing, probabil rămâne o unealtă importantă pentru ecommerce și jocuri video. 

 

Tabletele au fost promovate o perioadă ca înlocuitor de laptop, ca viitorul format pentru smartphone, dar în ciuda unui entuziasm inițial, foarte puțină lume a reușit să treacă practic dela laptop la tabletă. Sau invers, de la un smartphone la tabletă. Inițial o parte din utilizatori și-au dorit și au încercat asta. Formatul este bun, mai ales pentru călătorii. Multă lume are iPad și este foarte ok cu el, dar nu înlocuiește nimic. Este doar un alt gadget pe care ai filme și seriale, aplicații diverse și jocuri. Tabletele iPad sunt atât de bune că utilizatorii nu simt nevoia de actualizare. Iar cele cu Android au avut în general probleme și din ce am văzut foarte multe rămân nefolosite. De aceea nimeni nu mai este entuziasmat acum de tablete noi.

 

 

Πηγή: Android Police