Tableta “rezistenta la hackeri” pentru soldatii rusi

36

Ministerul apararii din Rusia pregateste o tableta care va functiona cu o versiune speciala a sistemului de operare Android, care elimina unele servicii Google pentru a indeparta orice fel de amenintare la adresa securitatii.

Noua tableta, despre care se spune ca e in lucru de cinci ani, se adreseaza angajatilor din guvern si armata, dar ar putea sa ajunga si la utilizatorii obisnuiti sau la organizatiile care acorda o atentie deosebita securitatii datelor. Dispozitivul va ajunge pe piata pana la sfarsitul anului.
Tableta va fi rezistenta la apa si la socuri, conform specialistilor de la Institurul Central de Cercetare Stiintifica din cadrul ministerului apararii din Rusia. 

In plus, posesorii vor putea folosi toate functiile sistemului de operare Android, cu exceptia celor care trimit catre Google date personale ale utilizatorilor.
Programatorii din spatele proiectului sustin ca, pe langa guvernul rus, si alte entitati precum gigantul in domeniul energiei Gazprom au unele suspiciuni fata de protectia datelor in cazul utilizarii versiunii comerciale a sistemului Android. Despre varianta aflata in pregatire se spune ca e “rezistenta la hackeri”.

Pentru noua tableta au fost deja inregistrate precomenzi. Dispozitivul va fi lansat mai intai pentru armata Rusiei, iar varianta pentru publicul larg va ajunge pe piata pana la sfarsitul anului la pretul de 460 de dolari.

Sursa: Electronista