Tableta Microsoft Surface Pro 128 GB va costa 999 de dolari

36

Microsoft a confirmat pretul de comercializare a tabletelor Surface Pro care include un procesor Intel x86. Dispozitivul va costa 899 de dolari in varianta cu memorie interna de 64 GB si 999 de dolari in varianta cu memorie interna de 128 GB. Ambele tipuri de tableta vor fi disponibile incepand cu ianuarie 2013.

Daca cumparatorii vor dori si o husa de protectie, vor trebui sa plateasca in plus 120 sau 130 de dolari. Cele doua tipuri de tableta Surface Pro sunt echipate cu un stylus de tip pix ce foloseste tehnologia Palm Block. Din punct de vedere estetic, ambele variante al acestui model se aseamana cu Microsoft Surface RT, avand o carcasa de titan inchisa la culoare, VaporMg. De asemenea, sunt echipate cu antene MIMO 2×2 si un mic brat ce are rolul de stativ.

In locul procesorului nVidia Tegra 3 ARM , tabletele Microsoft Surface Pro incorporeaza un procesor Intel Core i5 x86. Display-ul masoara 10.6 inci, cu n aspect al imaginii de 16:9, ce foloseste tehnologia ClearType. Acest model de tablete ruleaza continut full HD la o rezolutie de 1920×1080 pixeli.

Tabletele Surface Pro cu Windows 8 includ si un port USB 3.0 de dimensiuni normale, in timp ce Mini Display Port poate face conexiunea catre un display extern si poate oferi o rezolutie de 2560X1440 pixeli.  Surface Pro care ruleaza Windows 8 va permite, de asemenea, utilizatorilor sa ruleze aplicatii specifice Windows 7 – Microsoft a dotat dispozitivul atat cu functii full PC cat si cu functii specifice tabletelor. Tocmai de aceea, aceste gadget-uri vor avea un pret atat de ridicat.

Noile modele de dispozitive ale Microsoft au mai putin de 14 milimetri grosime si cantaresc mai putin de 1 kilogram.

Este de precizat ca tabletele Microsoft Surface RT sunt comercializate la preturi de 499 de dolari, varianta cu memorie interna de 32 de GB fara a  include o husa de protectie sau 599 de dolari, atunci cand dispozitivul este vandut impreuna cu husa protectoare. Varianta cu memorie interna de 64 de GB a tabletei Surface RT costa  699 de dolari si include husa de protectie.

 

Sursa: TGDaily