Sway de la Microsoft permite utilizatorilor sa isi puna ideile pe web fara a avea nevoie de cunostinte de design

12

Cateodata poate fi complicat sa iti impartasesti ideile pe internet. Daca vrei ceva mai complex decat o postare pe o retea sociala, probabil ca te-ai lovit de problema de a face design-ul pentru o pagina de internet si, daca nu ai avut cunostintele necesare ai renuntat.

 

Totusi, Microsoft a gasit o solutie pentru a integra atat componenta sociala cat si cea de design si a creat Sway. Sway face parte din noul portofoliu Office si permite utilizatorilor sa posteze continut intr-un format native web, insa fara a fi nevoie sa aiba cunostinte de programare sau design. Tot ceea ce trebuie utilizatorul sa faca este sa scrie sau sa extraga continutul fie de pe dispozitivele pe care le detin, fie de pe retelele sociale ca Facebook, Youtube sau OneDrive. Sway va aranja automat totul intr-un layout web si va adapta totul oricarei dimensiuni de ecran.

 

Utilizatorii isi pot schimba layoutul pentru a se potrivi cu proiectele pe care le deruleaza de-a lungul timpului. Aceasta unealta poate fi asemanata cu ceea ce face Medium pentru articole, doar ca acum este vorba despre mult mai multe tipuri de continut – albume foto, prezentari sau alte tipuri de continut.

 

Deocamdata, Sway nu este disponibil decat in varianta web si doar pe baza de invitatie. Microsoft a precizat, insa, ca functionalitatea serviciului se va extinde foarte curand. De asemenea, firma planuieste sa lanseze si o varianta pentru iOS in viitorul apropiat. Iata si un material video care prezinta Sway:

 

 

Πηγή: Engadget