Swatch va lansa un smartwatch in urmatoarele 2-3 luni

16

Swatch va lansa in urmatoarele 2-3 luni un smartwatch cu care ar putea umbri debutul ceasului Apple, a carui lansare este programata tot pentru luna aprilie 2015.

 

Informatiile il au ca sursa pe Nick Hayek, CEO-ul Swatch, care a declarat intr-un interviu ca ceasul va comunica prin internet “fara a necesita reincarcare”. Totodata, ceasul va include functia de portofel electronic si va fi compatibil cu dispozitivele Windows si Android.

 

Acesta nu ar fi primul ceas “inteligent” comercializat de Swatch. In 1999, sub marca Tissot, compania elvetiana lansa primul sau ceas cu ecran tactil. Modelele Tissot din aceasta categorie, includ in prezent altimetru, busola si profundimetru.

 

Tot Hayek, in urma cu doi ani, declara ca smartwatch-urile nu sunt capabile sa revolutioneze piata deoarece ecranul unui astfel de dispozitiv este prea mic pentru a servi drept mijloc de comunicare si ca autonomia scazuta ii va descuraja pe consumatori.

 

Cu toate ca oferta de smartwatch-uri s-a imbogatit considerabil in 2014, putine exemplare reusesc sa stea o saptamana departe de incarcator. Swatch, pe de alta parte, sustine ca ceasul sau nu va necesita reincarcare, iar compania detine in prezent brevetele si tehnologia pentru a fabrica baterii flexibile si mecanisme automatice.

Πηγή: bloomberg