Swatch se lupta sa inregistreze cuvantul “smartwatch” inaintea Apple

22

Nu este un secret ca Apple lucreaza la crearea unui smartwatch care este de asteptat sa se lanseze in acest an. Desigur, si firmele concurente incearca sa lanseze produse similare, insa producatorul de ceasuri Swatch a intrat in cursa pentru altceva.

 

Compania elvetiana incearca sa obtina inregistrarea cuvantului “smartwatch” ca trademark pentru numele iWatch (asa cum se presupune ca se va numi ceasul inteligent al celor de la Apple). Swatch are deja o gama de ceasuri numita iSwatch si este de parere ca denumirea pe care Apple vrea sa o foloseasca (n.r – iWatch) ar crea confuzie. Astfel, elvetienii incearca sa inregistreze marca sau sa impiedice Apple sa o foloseasca.

 

Nu este ceva neobisnuit pentru companii sa inregistreze marci doar pentru a impiedica competitorii sa le foloseasca, nu pentru ca ar intentiona sa faca ceva cu ele. De notat este faptul ca Apple nu are inca drepturi asupra numelui iWatch, ceea ce este un indiciu ca s-ar putea sa nu vrea sa il foloseasca. Desigur, mai exista si varianta in care Apple va cumpara curand acest trademark.

 

Πηγή: GSM Arena