Sute de copii de la centre de zi si de plasament din Romania primesc daruri de Craciun, in cadrul unui concert caritabil

18

Radio Romania si Fundatia Vodafone Romania organizeaza, pentru al treilea an consecutiv, un concert caritabil la Sala Radio din Bucuresti. In cadrul evenimentului, ce va avea loc sambata, 13 decembrie, sute de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, isi vor primi cadourile de la Mos Craciun. Spectacolul va fi sustinut pro-bono de mai multi artisti romani: Mira, Alexandra Ungureanu, Cojo & Andrei, Bibi si Corul de copii Radio Romania.

 

Ca in fiecare an, la finalul spectacolului, cei 274 de copii din centrele de zi si de plasament sustinute financiar de Fundatia Vodafone Romania isi vor primi darurile de Craciun. Darurile sunt achizitionate cu sprijinul angajatilor Vodafone, prin programul “Scrisori catre Mos Craciun”. Astfel, angajatii isi aleg cate o scrisoare a unuia dintre copiii inclusi in programele ONG-urilor sustinute de Fundatia Vodafone Romania si indeplinesc dorintele exprimate in scrisoare. “Scrisori pentru Mos Craciun” este o campanie initiata de Fundatia Vodafone Romania in anul 2010.

 

Cei 274 de copii care sunt invitati la spectacolul de la Sala Radio sunt beneficiarii celor 10 ONG-uri partenere ale Fundatiei Vodafone Romania: Asociatia Hercules; Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan; Centrul de Plasament Sfantul Iosif; Fundatia Edelweiss; Asociatia Mia’s Children; Asociatia Diaconia Ajutor International; Asociatia SOS Satele Copiilor; Asociatia “Little People”, Fundatia Chance for Life si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

 

Dintre dorintele exprimate de copii in scrisorile catre Mos Craciun se regasesc: masinute cu telecomanda, elicoptere, rechizite, ghiozdane echipate complet, truse de pictura, undita de pescuit, trompeta sau chitara, laptop de jucarie si, nu in ultimul rand, sanatate pentru ei si pentru toti cei ce le sunt apropiati. Multi dintre copii au cerut, anul acesta, un cadou simbolic si pentru sora sau fratele mai mic si au tinut sa il intrebe pe Mos Craciun despre renii lui si despre cum e viata la Polul Nord.