Suport Flash imbunatatit pentru Google Chrome

19

 

 


Google Chrome include deja de mult timp un plugin propriu pentru redarea componentelor Flash din paginile web, dar in ciuda actualizarilor automate si eforturile sustinute pentru remedierea rapida a problemelor de securitate, neplaceri au tot aparut de-a lungul timpului. Iata ca dupa mai bine de doi ani de munca, eforturile combinate ale echipei de dezvoltatori Google Chrome si Adobe au dus la refacerea completa si modernizarea plugin-ului Flash.


Noul plug-in suporta acum tehnologiile de
 sandboxing din Google Chrome (inclusiv sub Windows XP), permitand rularea componentelor Flash intr-un mediu protejat, de unde nu pot compromite cu usurinta securitatea sistemului de operare. Suportul Flash din Google Chrome include accelerare prin GPU, pentru incarcarea rapida si redarea mai lina a paginilor web cu multe animatii Flash. Potrivit Google, noul plugin Flash reduce cu pana la 20% chrash-urile in Chrome.


Lista sistemelor de operare pentru care este disponibila deja o versiune stabila de Google Chrome, livrata nu noul plugin Flash, cuprinde Windows XP, Vista, Windows 7 si Windows 8 (inclusiv editia Chrome pentru interfata Metro), respectiv Linux.
Un pachet de actualizare pentru utilizatorii Apple Mac OS este in lucru, dar nu a fost inca finalizat.

Sursa: Orange