Supertelefonul quad-core LG, confirmat pentru luna septembrie

15

 

Conform declaratiilor Qualcomm, LG va lansa in cursul lunii septembrie un terminal mobil care va fi bazat pe platforma quad-core APQ8064 si va oferi conectivitate LTE prin implementarea unui modem radio 2G/3G/4G din familia Qualcomm Gobi 4000, o solutie completa cu consum energetic scazut fabricata intr-un proces tehnologic pe 28nm. Oferind un nucleu quad-core Krait, cu o arhitectura derivata direct din ARM Cortex-A15, si un procesor grafic Adreno 320, APQ8064 este cea mai puternica solutie mobila a momentului.

Zvonurile despre acest terminal LG au aparut inca din luna mai, specificatiile modelului Optimus G cuprinzand un ecran cu diagonala de 4,7″ si rezolutie HD si panou IPS, o memorie RAM cu o capacitate de 2GB si o camera foto cu senzor de 13MP. Qualcomm nu a putut, din motive evidente, sa mentioneze nici unul dintre aceste detalii, insa confirmarea terminalului este suficienta. Atunci cand va deveni disponibil si in Europa, Optimus Q va inlocui actualul varf de gama Optimus 4X HD, care a ajuns pe meleagurile noastre acum doua luni.

LG Optimus G va fi lansat in cursul lunii urmatoare in Coreea de Sud, devansand astfel terminalul Xiaomi Mi2, care a fost deja anuntat cu o combinatie identica de componente hardware, dar care va ajunge doar pe piata chinezeasca, cel mai probabil in octombrie. Qualcomm afirma ca acest terminal va fi disponibil ulterior si la nivel global, insa nu a dezvaluit mai mutle detalii despre aceasta viitoare disponibilitate.