Studiu Strategy Analytics: Samsung bate Apple la vanzari

14

Un nou studiu facut de Strategy Analytics raporteaza vanzari record pentru Samsung, producatorul sud-coreean ocupand pozitia de lider mondial pe unitati vandute si venituri incasate in primul trimestru din 2013.

Potrivit unui raport Yonhap News, vanzarile de smartphone-uri Samsung au depasit 23,63 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an, depasind Apple care conducea pana acum topul producatorilor.

Vanzarile Apple au scazut cu 2,71 miliarde de dolari fata de trimestrul trecut, vanzarile pentru trimestrul care tocmai s-a incheiat atingand doar 22,95 miliarde.

Datele publicate ieri de catre Strategy Analytics anunta Samsung ca fiind lider detasat pe piata de smartphone-uri chineza, compania sud-coreeana reusind sa vanda doar aici 12,5 milioane de unitati.

Samsung a reusit aceasta performanta datorita cererii incredibil de mari pentru terminalele high-end din partofoliul acestea.

Acelasi raport pozitioneaza Nokia pe locul trei cu vanzari de 3,64 de miliarde de dolari, urmata de LG Electronics cu vanzari de 2,95 miliarde.

Cu toate ca Samsung a castigat foarte mult prin volum, Apple ramane in continuare pe primul loc in ceea ce priveste profitul net al companiei.

Πηγή: The Next Web