STUDIU: Pe fusul orar al Romaniei sunt 142 milioane de utilizatori de internet

18

Stim ca sunt circa 2,4 miliarde de utilizatori de internet in intreaga lume. V-ati intrebat insa vreodata cati dintre acestia sunt pe fusul nostru orar? Cine mai citeste stirile dimineata la cafea odata cu noi? Va spunem noi.

In Romania avem aceeasi ora cu milioane de oameni din Scandinavia, Europa si Africa, iar internautii din Australia sunt pe acelasi fus orar cu alte milioane din Asia. 

Pe fusul orar UTC (Timpul Universal Coordonat) +2 ore, pe care sunt si romanii, sunt 142 milioane de utilizatori de internet, iar rata de penetrare a internetului este de 30%, potrivit unui studiu al firmei de analiza web Pingdom. 

Cei mai multi utilizatori de internet sunt pe fusul orar UTC +8, respectiv 621 milioane (penetrare de 41%). 

internet-fus-orar

Studiul arata ca pe fusurile orare UTC +1 si UTC +8 sunt 40% dintre utilizatorii de internet din intreaga lume. 

Penetrarea medie a internetului la nivel global este de 34,3%, iar tara cu cei mai multi internauti este China – 538 milioane. Tarile cu cei mai putini utilizatori de internet sunt Sudanul de Sud (100 de conexiuni) si Insula Craciunului (464). 

Potrivit Pingdom, cel mai mare potential de crestere a penetrarii internetului este pe fusurile orare UTC +5 (include parti din China si India) si UTC +9 (include o parte din Australia si din Japonia).