Studiu Ericsson: 35% din tot continutul TV si video este vizionat acum la cerere

41

Cea mai noua editie a studiului Ericsson ConsumerLab TV & Media analizeaza modul in care serviciile dedicate continutului video la cerere sunt din ce in ce mai populare, contribuind la schimbarea obiceiurilor de vizionare TV si video ale consumatorilor.

 

Acestia petrec acum 6 ore pe saptamana urmarind seriale TV, emisiuni si filme la cerere, timp care s-a dublat din 2011 pana acum. Luand in considerare continutul video inregistrat si descarcat, peste 35% din continutul TV si video este vizionat acum la cerere.

 

Studiul arata si cat de mult a crescut numarul de consumatori care urmaresc continut video pe dispozitive mobile. Astfel, 61% dintre utilizatorii de smartphone isi folosesc telefoanele pentru a viziona continut video, o crestere de 71% din 2012 pana in prezent. Mai mult decat atat, doua treimi dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 34 de ani urmaresc continut video pe tablete, laptop-uri si smartphone-uri.

 

In acelasi timp, platformele dedicate continutului generat de utilizatori contribuie la cresterea numarului de consumatori care acceseaza continut TV si video online. 1 din 10 consumatori urmaresc YouTube mai mult de 3 ore pe zi, iar 1 din 3 consumatori considera ca este foarte important sa poata accesa altfel de continut si pe televizorul din casa. In plus, studiul arata ca vizibilitatea din ce in ce mai mare a platformelor de tip YouTube a dus si la o crestere in popularitate a continutului video de tip educativ si didactic, consumatorii vizionand astfel de continut timp de 74 de minute pe saptamana.

 

Intregul studiu poate fi accesat aici.