Steve Wozniak, cofondator Apple: Compania a ramas cumva in urma in industria smartphone-urilor

16

iPhone reprezinta mai mult de jumatate din veniturile Apple si este cel mai bine vandut model de smartphone din lume. Insa Steve Wozniak, cofondator Apple, spune ca gigantul din Cupertino a ramas in urma in ceea ce priveste tehnologia, fiind depasit de companii precum Samsung. 

The Woz” a declarat pentru revista germana WirtschaftsWoche ca Apple ramane in urma in ceea ce priveste functionalitatile oferite pe smartphone-urile sale: “In acest moment suntem oarecum in urma in ceea ce priveste functionalitatile in industria de smartphone-uri.”

Wozniak a laudat abilitatea Apple de a-si face fani devotati, insa crede ca producatorul iPhone trebuie sa munceasca mai mult pentru a-i pastra. “Samsung este un competitor extraordinar. Asta pentru ca scot produse extraordinare“, a spus Woz. 

Desi inca foloseste un iPhone, cofondatorul Apple, care nu mai este implicat de multa vreme in managementul companiei, este un fan al sistemului de operare Windows Phone de la Microsoft, pe care il apreciaza pentru simplitate si design. “Ce sentiment imi da Windows Phone? Ca imi este mai degraba un prieten apropiat, decat o unealta tehnologica“, a spus The Woz, care este si posesorul unui smartphone Nokia Lumia 900.  

Wozniak, nascut pe 11 august 1950, este considerat de multi adevaratul creier din spatele succesului initial al Apple de la inceputul anilor ’80. El este cel care a creat computerele Apple I si Apple II, contribuind decisiv la revolutia PC-urilor.