Stages prezintă căştile audio care te anunţă când cineva vorbeşte cu tine

30

Căştile audio se numără printre puţinele accesorii care parcă nu au fost aduse pe deplin în sfera dispozitivelor inteligente. Cei de la Stages, o companie tânără din SUA, propun însă, o pereche de căşti care poate fi numită inteligentă. Căştile respective sunt dotate cu tehnologie de recunoaştere vocală, iar purtătorii lor vor ştii când cineva le vorbeşte.

 

Trebuie să recunoaştem, toţi cei care merge cu urechile “astupate” de căşti, că nu de puţine ori, ni s-a întâmplat să fim în această situaţie. Pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în magazin şi mai ales la birou.

 

Compania Stages a prezentat această pereche de căşti, care se numeşte The Hero, care este dotată cu tehnologie de augmentare auditivă. Căştile au incorporate un microfon care pe lângă rolul de senzor pentru tehnologia de eliminare a zgomotului de fond (noise cancellation) va permite recunoaşterea sunetelor venite din mediul înconjurător. Tehnologia instalată pe aceste căşti permite recunoaşterea selectivă a sunetelor şi poate detecta atunci când cineva încearcă să-i transmită ceva purtătorului.

 

Modalitatea aleasă de cei de la Stages este una extrem de simplă. Căştile pot fi “antrenate” să recunoască anumite cuvinte cheie, cum ar fi “Scuzati-mă!” sau numele proprietarului. Odată auzite aceste cuvinte cheie, căştile trec automat pe sunetul de ambianţă, iar utilizatorul va putea reacţiona mult mai rapid.

 

Căştile vor fi lansate în cadrul expoziţie CES 2017, ce va avea loc luna viitoare în Las Vegas şi trebuie să recunosc că ideea este un foarte bună, pentru că nu de puţine ori, colegii de la muncă vorbesc degeaba cu mine, atunci când ascult muzică în căşti, lucru pe care îl fac mai tot timpul.

 

Πηγή: The Verge