Srini Gopalan o înlocuiește pe Claudia Nemat în funcția de coordonator al operațiunilor Telekom în Europa

73

Consiliul de Supraveghere al Deutsche Telekom l-a numit pe Srini Gopalan în funcția de membru al Comitetului pentru Europa. Srini Gopalan, în prezent Consumer Director India la Bharti Airtel Limited, un Telco indian, se va alătura Deutsche Telekom în data de 1 octombrie și, după o perioadă de acomodare, va prelua atribuțiile Claudiei Nemat. Nemat va conduce Consiliul pentru Tehnologii Noi si Inovație, renunțand la responsabilitațile legate de segmentul European. Schimbările din echipa de conducere vor intra în vigoare în ianuarie 2017.

 

Srini Gopalan aduce o serie de avantaje: el cunoaște compania și industria, are experiență internațională și atitudinea potrivită pentru a continua seria de succese a Claudiei Nemat“, a declarat Ulrich Lehner, președinte al consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom.

 

Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Srini Gopalan. Consolidăm departamentele de tehnologie și IT cu noul departament al consiliului pe de o parte, iar pe de altă parte, consolidăm competențele noastre de marketing și vânzări cu noul nostru director pentru Europa, care are o vasta experiență în relația cu consumatorii“, spune Timotheus Hoettges, Chief Executive Officer al Deutsche Telekom.

 

În poziția sa de la Bharti Airtel, Srini Gopalan a fost responsabil pentru afaceri cu consumatorii în 23 de regiuni ale Indiei, acoperind servicii precum broadband și televiziune prin satelit, pe lângă cele de comunicații mobile. Activitatea sa s-a axat pe fidelizarea consumatorilor prin oferte inovatoare, ceea ce a dus la departajarea Airtel pe o piață extrem de sensibilă la prețuri. Înainte de a se alătura Bharti Airtel, Srini Gopalan a lucrat în Marea Britanie timp de peste zece ani – la început într-o serie de funcții pentru Capital One, un furnizor american de servicii financiare. În cadrul companiei a promovat până în funcția de Managing Director pentru Marea Britanie, iar în 2009 a părăsit compania. Apoi a lucrat ca director de marketing la T-Mobile Marea Britanie, unde a fost responsabil de marketing și vânzări. El a făcut parte din echipa de management care a pus bazele joint-venture-ului dintre T-Mobile UK și Orange: everything-everywhere. După aceasta, el a ocupat timp de trei ani funcția de Director Consumer Business Unit al Vodafone UK.

 

Srini Gopalan a studiat Administrarea Afacerilor la Colegiul St. Stephen din New Delhi, după care a obținut un MBA de la IIM Ahmedabad, India.