Spotify lanseaza o aplicatie web beta

19

Spotify, serviciul de streaming de muzica online, a lansat o aplicatie web in varianta beta. Saptamana trecuta, compania a confirmat ca lucra la o aplicatie de acest gen, specializata pentru browserele web. Noua aplicatie poate fi accesata de la adresa play.spotify.com, un link care s-a raspandit rapid pe Twitter. De asemenea, utilizatorii se pot loga pe Spotify si folosind contul lor de Facebook.

Aplicatia web beta a Sporify are toate optiunile disponibile si permite utilizatorilor sa acceseze playlist-uri, sa caute melodii si artisti si  sa asculte radioul companiei.  Interfata arata foarte bine si este usor de folosit. Utilizatorii care nu detin un abonament Spotify nu se vor putea loga pentru a folosi aplicatia, nici daca au un cont de tip Premium.

Cei care au sisteme de operare Linux si Chrome OS vor putea, de asemenea, sa se bucure de aplicatia web a companiei. Totdata, Spotify web beta va fi foarte folositoare pentru cei care nu au voie sa acceseze programul de la serviciu, deoarece se poate ascunde foarte usor in fereastra browserului pe care utilizatorul in foloseste.

Unul dintre purtatorii de cuvant ai companiei a declarat: “Putem confirma faptul ca am lansat o versiune beta a playerului web Spotify, pe care o testam pe un numar mic de utilizatori. Un atu este faptul ca aplicatia este un plus in momentele in care utilizatorii nu pot folosi varianta desktop a programului pentru a asculta muzica – ca atunci cand se afla la munca sau intr-o vizita. Vom oferi mai multe detalii despre acest player anul viitor.”

Desi oficialul companiei declara ca cei care testeaza acum aplicatia sunt in numar mic, faptul ca link-ul cu adresa la care aceasta se poate accesa s-a raspandit atat de repede, s-ar putea sa mareasca numarul de utilizatori. Deocamdata, link-ul este inca utilizabil.

Pana in acest moment, Spotify nu a facut nicio declaratie publica in legatura cu acest subiect.

 

Sursa: The Inquirer