Spotify a actualizat aplicatia pentru iOS si a schimbat interfata

79

Spotify a actualizat aplicatia pentru iPhone si a adaugat o noua interfata, schimbare care se aliniaza cu update-ul facut aplicatiei Android anul trecut. Exista cateva modificari majore la nivelul interfatei printre care si adaugarea unui meniu prin care utilizatorul poate naviga si care ii permite sa “se miste” intre diferite sectiuni ale aplicatiei. Acest sistem functioneaza identic cu cel al aplicatiei Facebook pentru iOS.

Cea mai utila noua optiune adaugata este bara “Now Playing”. Atunci cand utilizatorul se afla in interiorul aplicatiei, la baza ecranului se afiseaza o bara pe care apar, pe langa butoanele de control al muzicii, si numele melodiei si al artistului. Atunci cand ecranul este atins de la stanga la dreapta sau invers, utilizatorul poate naviga spre melodia precedenta sau urmatoarea care se afla in playlist sau in albumul redat in acel moment.

O ultima noutate este noul meniu pentru fisierele audio, care poate fi accesat prin intermediul butonului “…” aflat la dreapta fiecarui fisier. Acest meniu permite utilizatorului sa adauge fisiere in playlist, poate posta melodia pe retelele sociale sau o poate adauga la lista de melodii care urmeaza sa fie redate.

Aceste schimbari sunt mai degraba o evolutie decat o schimbare drastica de design. Modificarile aduse de Spotify (in special bara “Now Playing”) au fost primite pozitiv de catre utilizatori. In plus, au fost reparate cateva brese ale versiunii anterioare. Aplicatia poate fi descarcata din magazinul online App Store.

 

 

Sursa; The Verge