SpaceX a cerut de la FCC permisiunea pentru a începe lansarea a 4.425 de sateliţi

55

Compania miliardarului Elon Musk, SpaceX, tocmai a cerut Comisiei Federale pentru Comunicaţii (FCC) permisiunea de a lansa nici mai mult, nici mai puţin de 4.425 de sateliţi pe orbită, care vor constitui reţeaua de internet a companiei, ce va putea furniza conexiune de mare viteză la internet prin satelit.

 

Sateliţii vor avea o misiune de 5-7 ani, până când vor ieşi din uz şi vor trebui să ofere conexiuni la internet la viteze de până la 1 Gbps, oriunde pe planetă. Va deveni astfel, cea mai mare reţea de internet wireless a planetei. Proiectul se ridică la o valoare de 10 miliarde de dolari, iar Google este unul din principalii parteneri ai lui Elon Musk în acest proiect, cotizând cu 1 miliard de dolari. Astfel, Google şi SpaceX vor avea un rol crucial în furnizarea de internet în întreaga lume.

 

Planul iniţial este de lansare a 800 de sateliţi, care vor oferi conectivitate doar pentru SUA şi alte câteva zone din afara Statelor. Lansarea celor 4.425 de sateliţi va dura cel puţin cinci ani, potrivit estimărilor iniţiale ale companiei, în condiţiile în care totul decurge conform planului.

 

Din datele apărute la FCC, aflăm şi cât deţine în prezent Elon Musk şi SpaceX. Acesta deţine 54% din acţiunile companiei, ceea ce arată că este omul care poate decide de unul singur ce se întâmplă în companie. Aceeași sursă dezvăluie că Musk deţine doar 22% din Tesla, compania care începe să devină un nume respectat în piaţa auto, pentru modele sale electrice, care arată bine şi sunt pe cale să devină mai accesibile ca preţ.

 

Πηγή: engadget