SoundCloud va incepe sa urmareasca melodiile pe care le remixeaza utilizatorii

20

SoundCloud a incheiat un parteneriat cu compania de management a drepturilor de autor Zefr si va incepe sa identifice muzica din retea care apartine marilor case de discuri. Nu au fost oferite detalii prea clare cu privire la colaborare, dar un oficial al Zefr a dezvaluit ca in prezent cele doua companii fac schimb de date si ca SoundCloud se va concetra pe remixurile muzicale.

 

Zefr a inceput sa ia in considerare firme ca SoundCloud tocmai pentru ca pe acest tip de retele se incarca mult continut. Schimbarea va consta ca in momentul in care utilizatorul incarca o anumita melodie a unui anumit autor, parteneriatul SoundCloud si Zefr va permite afisarea drepturilor de autor pe reteaua muzicala, astfel incat sa nu mai poata fi considerata o incalcare a legii postarea continutului respectiv.

 

Desigur, schimbul de date dintre companii ar putea avea efecte pozitive si la nivelul publicitatii pe care SoundCloud ar putea sa o introduca, in sensul ca aceasta ar deveni mai bine targetata. SoundCloud ofera platforma de remix si s-ar putea folosi de ea si pentru introducerea de mesaje publicitare care sa ajunga exact la publicul pe care il doresc companiile.

 

Πηγή: Engadget