Sony Xperia Z si ZL prezentate la CES 2013 [video]

14

Sony a prezentat la CES 2013 phabletele Xperia Z si Xperia ZL, telefoane ce au starnit mai multe zvonuri si au schimbat mai multe nume in anul ce tocmai s-a incheiat decat orice vedeta locala.

Ambele dispozitive se folosesc de Android Jelly Bean, au ecrane de 5inch 443ppi, cu rezolutie 1080p si se bucura de Bravia Engine 2, soft ce imbunatateste calitatea redarii fotografiilor si a clipurilor video. In carcase se adaposteste SoC-ul celor de la Qualcomm, Snapdragon S4 cu procesor quad-core de 1,5Ghz, iar camera de 13 megapixeli foloseste senzorul Exmor RS, capabil sa inregistreze video HDR.

Singurele diferente dintre cele doua aparate sunt dimensiunile ceva mai reduse, prezenta butoanele fizice si o conectivitate aerisita, caracteristici ce le detine Xperia ZL. In schimbul celor de mai sus Xperia Z ofera o baterie de 2330mAh si certificare IP55 si IP57, cu alte cuvinte, poate fi spalat la robinet si rezista 30 de minute scufundat in apa cu o adancime mai mica de 1m.

Phabletele vor fi lansate spre sfarsitul trimestrului unu al lui 2013, dar nu se precizeaza regiunile sau operatorii de telefonie mobila ce vor primi aceste bijuterii.

 

Sursa: engadget.com